Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΚΑΝΑ- ΔΡΑΣΗ 2 Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α

Αυτή την εβδομάδα , η κυρία Βίλλυ μας μίλησε για την αξία της συνεργασίας αλλά και της ανάπτυξης της ικανότητας να ζητάμε βοήθεια όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας.

Είδαμε ένα μικρό κουκλοθέατρο σε σχέση με τη συνεργασία όπου ο ήρωας της ιστορίας δεν ήξερε να ζωγραφίζει και για να μην το παραδεχτεί φερόταν επιθετικά σε όποιον τον πλησίαζε και χάρη στην επιμονή και τρυφερότητα της φίλης του το παραδέχτηκε και ζήτησε τη βοήθειά της για να το ξεπεράσει, και ναι,   σε συνεργασία μαζί της, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

 Στη συνέχεια  η κυρία Βίλλυ ζήτησε από τα παιδιά να πιάσουν ο ένας τον άλλον , να γίνουν όλοι μια αγκαλιά και τα ρώτησε πως αισθάνονται ...
Για να μας δείξει την αξία της συνεργασίας , έκλεισε να μάτια ενός παιδιού και ζήτησε από ένα άλλο να το συνοδεύσει σε μια βόλτα στην τάξη, ανάμεσα από έπιπλα , χωρίς να χτυπήσει αλλά και χωρίς να του μιλήσει....να συνεργαστούν οι αισθήσεις τους....
 Μετά χωριστήκαμε σε ομάδες και έπρεπε να συνεργαστούν τα παιδιά για το θέμα , να αποφασίσουν τι θα φτιάξει ο καθένας τους ....δύσκολο πράγμα η συνεργασία τελικά και ας θεωρείται δεδομένη μερικές φορες.








 και στα 3 τμήματα παρατηρήσαμε ακριβώς το ίδιο....είχαμε μια ομάδα που δεν μπόρεσε να συνεργαστεί , μια ομάδα που διαφώνησε αλλά τελικά συνεργάστηκε και μια ομάδα που συνεργάστηκε από την αρχή. 
Τα βραβεία συνεργασίας απονέμονται στους...................................................................


την επόμενη εβδομάδα , η τρίτη δράση.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου