Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΩΓΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο χώρο του σχολείου η συνάντηση των γονιών και εκπαιδευτικών των  νηπιαγωγείων μας με την εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ ,  κα Χριστίνα Γώγου.
Ευχαριστούμε τους γονείς που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στην συζήτηση.

Κύρια συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης ήταν:
1. Να χτίσουμε ευτυχισμένες και ασφαλείς στιγμές μέσα στην οικογένεια όπου όλοι θα περνάνε καλά και θα είναι λειτουργικά μέλη της ομάδας που ονομάζεται οικογένεια.
2. Να υπάρχουν σαφή και σταθερά όρια και κανόνες για τα παιδιά έτσι ώστε αυτά να νιώθουν ασφάλεια μέσα στην οικογένεια, χωρίς να είναι ούτε ασφυκτικά για τα παιδιά αλλά και ούτε πολύ χαλαρά ( παν μέτρον άριστον , που έλεγαν και οι προγονοί μας) και χωρίς να ξεχνάμε ότι μεγαλώνοντας τα παιδιά τα όρια αυτά και οι κανόνες επαναπροσδιορίζονται .
3. Να φροντίζουμε ώστε  τα παιδιά μας να έχουν ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ , συναισθήματα που χτίζονται με την ειλικρινή εμπιστοσύνη των γονιών προς τα παιδιά , με τα ειλικρινά "Μπράβο" , αφού " τα παιδιά μας έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα".... και γνωρίζουν πότε τα επιβραβεύουμε γιατί πραγματικά το αξίζουν και πότε για να καλύψουμε άλλα κενά.

Εάν το παιδί μας έχει αυτοεκτίμηση, έχει ευτυχισμένες αναμνήσεις από την οικογένεια και νιώθει και ασφάλεια μέσα σε αυτήν, τότε μπορούμε να ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ  την εξάρτηση του από τις ουσίες, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις.

Κλείνοντας τη συζήτηση η κυρία Γώγου μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση  και τόνισε στους παρευρισκόμενους γονείς ότι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί αφού  εκτός από έναν ωραίο χώρο για τα παιδιά τους  έχουν στη διάθεσή τους και εκπαιδευτικούς που εκτός από τα παιδιά φροντίζουν και την οικογένεια.
Με τη σειρά μας την ευχαριστούμε τόσο για τα καλά της λόγια αλλά και για την ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για μια συνάντηση με τον φορέα του ΚΕΘΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου